снимка: Булфото, архив Какво ще бъде развитието на политическата ситуация у

...
снимка: Булфото, архив Какво ще бъде развитието на политическата ситуация у
Коментари Харесай

Експерти: Слави Трифонов може да събере много гласове при предсрочни избори

снимка: Булфото, архив 

Какво ще бъде развиването на политическата обстановка у нас на фона на продължаващите митинги? Темата разясниха в студиото на телевизия Bulgaria On Air политологът доцент Стойчо Стойчев и журналистът Емил Спахийски. 

" Едно държавно управление идва и си отива с избори. Това е демократичната процедура. В демократичните избори има процедура да се отстояват претенции с митинги. Тези претенции касаят съответна обществена политика. Общи митинги от вида " Махайте се, отвратителни сте ", не се следят на никое място. Те са отвратителни като настройка и като резултат. Това сега е някакво свръхусилие на президента Радев да назначи служебно държавно управление ", съобщи доцент Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Експертите разясниха и възможното осъществяване на предварителни избори, както и включването на нови фигури на политическата сцена.

" Казусът със Слави Трифонов е доста забавен. Aко се задейства, той има 2 метода. В момента той е в " леден запас ". С концертите Трифонов може да събере доста хора ", сподели Спахийски в " Денят ON AIR ".

Доц. Стойчев от своя страна изрази мнение, че има няколко променливи, въз основата на които можем да кажем какъв ще е резултатът на Слави Трифонов.

" Ако гласоподават повече от 4 млн. на изборите, тогава вероятно този известен човек би могъл да обере гласовете на хората единствено поради това, че той е прочут. Другата променлива, от която зависи дали той ще бъде сполучлив, е отливът от обичайните политически партии. При Движение за права и свободи ще има повишаване на изборите. Колкото по-рано са изборите, толкоз по-висок ще е вотът за Движение за права и свободи. Масово, групово и безкрайно ще има интензивност за Движение за права и свободи в избрани места. Електоралната поддръжка на Движение за права и свободи ще направи битката на Трифонов за гласове доста сложна. Гласовете за " Воля " и за патриотичните обединения ще изчезнат и ще се налеят в плановете на Слави Трифонов, Васил Божков, Мая Манолова и други хора, които претендират, че са носители на смяната ", предвижда политологът.

По думите му остротата, с която един човек стачкува, се основата на това до каква степен той се усеща заплашен. 

" Когато ножът опре до кокала, хората постоянно се задействат. Фактът, че митингите не престават 20 и повече дни потвърждава, че тези дейности са съществени и зад тях стоят много хора. Според мен през септември ще има по-голяма повсеместност на митингите ", добави той.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР